Greatest Kılavuzu Yangın Çıkış Kapısı için

Wiki Article

Yangın Bapsı Ne Olmalı? Yangın Bapsı kullanılacağı binanın boyutlarına ilgilı olmakla yanında olabildiğince geniş üretilir. İnsanların panik anında çabucak tahliye olmasını sağlayan bu gidiş kişi kaybı olmaması kucakin önemlidir.

Bu sınıflandırma, yangın kapılarının ne kadar süreyle yangına dayanabileceğini belirtir. Örneğin, A klası bir yangın bapsı çoklukla 60 dakika, B sınıfı bir yangın kapısı ise 30 an boyunca yangına karşı metanet gösterebilir. Yangın kapısı seçer, bu metanet sınıflarını dikkate almanız önemlidir.

Peklik: Yangın kapısının yangına dayanıklı olması ve muayyen bir müddet boyunca ısıyı engelleyebilmesi önemlidir. Bapnın dayanıklılığına bakılırsa belirlenen “EI” değeri, yangına karşı direnç seviyesini belirtir.

Yangın Bapları tercihe için; 60, 90 ve 120 an yangın dayanımı seçenekleriyle imal edilebilir. Üretim aşamasında kullanılan taş yünü misilı ve kalitesi, yangın kapkaloriın en kök kalite ve sağlamlık standartlarından biridir.

Montaj: Yangın bapsı, mevsuk şekilde monte edilmelidir. Bapnın yanlış montajı, yangın simultane etkinliğini azaltır. Yangın kapısının montajı, mahir bir kadro tarafından gerçekleştirilmelidir.

Yangın çabucak bapların sağlamlıklı şekilde açılıp - kapanması Yangın Kapısı Menteşesi kalitesi ve öteki Yangın Kapısı Aksesuarları ile uyumuyla doğru orantılıdır. İçerideki duman ve ısının dışarıya yansımaması midein kapının çabucak kapanması çok önemlidir. 

Projeye en usturuplu Yangın Bapsı Sisteminin kullanıldığı binalarda dâhilen itilerek dışarı çın suhuletle açılan ve ordu grupların esenlıklı bir şekilde binaları bırakma etmesini sağlayan yangın kapıları Çıkış veya Exit şeklinde belirtilmektedir.

Yangın bapsı TSE standartları Yangın Merdiveni Kapısı her firmanın ve kullanan binanın riayet etmesi müstelzim kaideleri karınermektedir.

Yangın merdiven bapsı her açıdan kolaylıkla görülebilen ve ulaşılabilen mesafede olmalıdır. Bu nedenle yerini belli fail levhalar ve fiilaretler kullanılır.

Yangın Bapsı, müstacel durumlarda mimaridan emniyetli bir şekilde tahliye olanakı sağlayıcı, kanunlarla mecburi hale getirilmiş ve sima yaşamını baş kayran, gestaltların en önemli unsurlarından biridir.

Projelerin yangın ve ivedili durumlarda korunması ile müteallik hazırlanan yönetmelikte Yangın Bapsı Özellikleri tüm bilgileriyla lokalizetir. Bu özellikleri maddeler halinde;

Yangın kapısı fiyatları konusunda önemli bir benek da, birinci sınıf bir yangın kapısının elan yüksek bir fiyatla satın aldatmaınmasının uzun vadede henüz hesaplı olabileceğidir. Çünkü nitelikli bir yangın kapısı, yangın sırasında henüz uzun müddet dayanır ve daha az tamir gerektirir.

Umumi amacı insanların binayı zarar gıyaben bırakma etmesi olan bapların, öncesinde oryantasyon tabelaları sonrasında ise yangın merdivenleri arsa tuzakır.

Yangın kapısı nasıl kullanılır? Yangın bapları, yangın alarmı veya yangın dedektörü aracılığıyla rüşvetlanan yangın durumunda otomatik olarak kapanır. Yangın bapsı, bapnın üzerinde mevcut yangın alarmı veya yangın dedektörü aracılığıyla muayene edilen işleyiş sebebiyle otomatik olarak kapanır ve yangının yayılmasını önler.

Report this wiki page